Youtube

Basic Grooves

Basic Grooves

Basic Grooves is een van de langstlopende techno organisaties van Nederland. De beruchte clubavonden zijn een hoeksteen geworden van de techno scene in het Oosten. In de afgelopen jaren hebben artiesten als Jeff Mills, Robert Hood, Dave Clarke, DVS1, Avalon Emerson, Charlotte de Witte en Paula Temple hun weg gevonden naar Enschede voor de avonden.

Basic Grooves startte in 1996, als antwoord op de groeiende populariteit van elektronische muziek. De clubavonden groeiden al snel uit tot een broedplaats voor een hele nieuwe generatie aan artiesten en organisatoren, van Joris Voorn tot Brent Roozendaal.

Basic Grooves vindt steevast plaats op een legendarische plek, met uiteraard ziek geluid en een fantastische lichtshow.

DE REACTIE
De clubavonden worden aan het begin van het festivalseizoen gevolgd door een enorme Kingsday rave: De Reactie op Universiteit Twente in Enschede. Bekijk info & tickets via de website van De Reactie.

Onder De Radar Festival
Tot slot zit Basic Grooves ook achter het enige technofestival in deze hoek van het land: Onder De Radar Festival. Dit house & techno festival vindt plaats op een verlaten militaire vliegbasis in Enschede. De eerste twee edities waren een enorm succes, met positieve reacties van Resident Advisor en vele artiesten uit de line-up. De derde editie staat gepland op zaterdag 27 augustus 2022 en dat gaat iets worden om naar uit te kijken.

Uiteindelijk is de passie voor techno onze drijfveer. Techno evenementen door een toegewijde groep muziekfans.

Volgende evenementen

  • Event: DE REACTIE
  • Datum: 27 april 2023
  • Locatie: Universiteit Twente
  • Leeftijd: 18+
  • Check info & tickets

Aftermovie DE REACTIE 2022 (Kingsday)

Houd onze Facebookpagina in de gaten voor de laatste updates.

Terug naar overzicht evenementen
Bezoek website Volg @BasicGrooves
In Het Volkspark

In Het Volkspark

Een onvergetelijk popfestival

Lees meer
Onder de Radar Festival

Onder de Radar Festival

Tussen de F-16 shelters & bunkers

Lees meer