Youtube

Basic Grooves

Basic Grooves

Basic Grooves is een van de langstlopende techno organisaties van Nederland. De beruchte clubavonden zijn een hoeksteen geworden van de techno scene in het Oosten. In de afgelopen jaren hebben artiesten als Jeff Mills, Robert Hood, Dave Clarke, DVS1, Avalon Emerson, Charlotte de Witte en Paula Temple hun weg gevonden naar Enschede voor de avonden.

Basic Grooves startte in 1996, als antwoord op de groeiende populariteit van elektronische muziek. De clubavonden groeiden al snel uit tot een broedplaats voor een hele nieuwe generatie aan artiesten en organisatoren, van Joris Voorn tot Brent Roozendaal. De volgende editie vindt voor het tweede jaar plaats in het Muziekcentrum in Enschede, op 30 oktober 2021. Een legendarische plek, met ziek geluid en vooral fantastische lichtshows.

DE REACTIE
De clubavonden worden aan het eind van het seizoen gevolgd door een enorme rave: De Reactie. Normaal op Koningsdag, maar in 2021 ook op 27 November. Omdat we simpelweg niet meer konden wachten en er een parel van een locatie voorbijkwam. De locatie van deze rave is de Drukpershal Enschede. Weer een buitenkans, want met hoge uitzondering mogen we hier voor één keer raven met de allergrootste dj’s uit de scene.

Onder De Radar Festival
Tot slot zit Basic Grooves ook achter het enige technofestival in deze hoek van het land: Onder De Radar Festival. Dit house & techno festival vindt plaats op een verlaten militaire vliegbasis in Enschede. De eerste twee edities waren een enorm succes, met positieve reacties van Resident Advisor en vele artiesten uit de line-up. De derde editie staat gepland op zaterdag 27 augustus 2022 en dat gaat iets worden om naar uit te kijken.

Uiteindelijk is de passie voor techno onze drijfveer. Techno evenementen door een toegewijde groep muziekfans.

Volgende evenementen

  • Event: Basic Grooves
  • Datum: TBA
  • Locatie: TBA
  • Leeftijd: 18+
  • Event: DE REACTIE
  • Datum: 27 april 2022
  • Locatie: TBA
  • Leeftijd: 18+

Throwback naar Paula Temple op Basic Grooves 2 februari 2019:

Houd onze Facebookpagina in de gaten voor de laatste info en tickets!

Terug naar overzicht evenementen
Bezoek website Volg @BasicGrooves Zet in je agenda
In Het Volkspark

In Het Volkspark

Een onvergetelijk popfestival

Lees meer
Onder de Radar Festival

Onder de Radar Festival

Tussen de F-16 shelters & bunkers

Lees meer