Youtube

Basic Grooves

Basic Grooves

Basic Grooves is een van de langstlopende techno organisaties van Nederland. De beruchte clubavonden zijn een hoeksteen geworden van de techno scene in het oosten. In de afgelopen jaren hebben artiesten als Jeff Mills, Robert Hood, Dave Clarke, DVS1, Avalon Emerson, Charlotte de Witte en Paula Temple hun weg gevonden naar Enschede voor de avonden.

Basic Grooves startte in 1996, als antwoord op de groeiende populariteit van elektronische muziek. De clubavonden groeiden al snel uit tot een broedplaats voor een hele nieuwe generatie aan artiesten en organisatoren, van Joris Voorn tot Brent Roozendaal.

DE REACTIE – Koningsdag
De clubavonden worden aan het eind van het seizoen gevolgd door een enorme rave op Koningsdag (27 april), genaamd DE REACTIE. De locatie van deze rave is Langezijds, een voormalig scheikundelaboratorium op de campus van de Universiteit Twente. April 2019 zal de laatste kans zijn om deze geniale locatie mee te maken, gezien de geplande renovaties.

Onder De Radar Festival
Tot slot zit Basic Grooves ook achter het enige technofestival in deze hoek van het land: Onder De Radar Festival. Dit house & techno festival vindt plaats op een verlaten militaire vliegbasis in Enschede. De eerste 2 edities was een enorm succes, met positieve reacties van Resident Advisor en vele artiesten uit de line-up. De derde editie staat gepland op 25 juli, en dat gaat iets worden om naar uit te kijken.

Uiteindelijk is de passie voor techno onze drijfveer. Techno evenementen door een toegewijde groep muziekfans.

Volgende evenement

  • Datum: volgt snel
  • Locatie: volgt snel
  • Leeftijd: 18+

Throwback naar Paula Temple op Basic Grooves 2 februari 2019:

Houd onze Facebookpagina in de gaten voor de laatste info en tickets!

Terug naar overzicht evenementen
Bezoek website Volg @BasicGrooves Zet in je agenda
In Het Volkspark

In Het Volkspark

Een onvergetelijk popfestival

Lees meer
Høtspot Festival

Høtspot Festival

Het gêkste winterfestival is terug!

Lees meer